Connect with us

INSPIRASI

Ubahsuai Rumah Dari Rumah Flat Biasa Kepada Luarbiasa Nampak Mewah Dengan Kos Serendah RM1300

Published

on

Wanita Ni Ubah Suai Rumah Flat Dengan Kos RM1300 Termasuk Perabot. Ruang Kecil Nampak Mewah, Kemas & Super Cantik!

Menyewa rumah yang kecil dan sempit bukaannya bukanlah alasan untuk kita membiarkan tidak berhias dengan cantik. Lihat cara wanita cantik ini menghias rumahnya. Sangat hebat!

Seorang pengguna facebook, Siti Mariam Kamsan berkongsi dekorasi yang amat menarik di akaun facebooknya bagaimana beliau mampu mengubah ruang kecil menjadi lebih menarik.

MAKEOVER RUMAH FLATE TO SIMPLE MODERN STYLE

Yeahhh! Akhirnya siap jugak buat kerja gila make over rumah sewa flate ni taww!

Kalau orang cakap rumah sewa je pun beriya kau ni, Oh no! Jiwa aku bukan jenis terima je duduk rumah bersepah, bersemuih. Sakit mata iollss. Nak duduk 24 jam ni uiii

Kerja idea dan pemilihan perabot adalah dari aku. Tapi kerja-kerja pemasangan pula oleh suami tercinta. Tak pernah seumur hidup dia mengecat rumah hari raya ke -2. Nasib PKP memang tiada tetamu datang. Terima kasih sudi melayan bini

Total cost untuk make over ruang tamu ni ialah dalam RM1300 termasuk tv kabinet, chest drawer, sofa bed, tikar getah, beli sikit-sikit sepanjang PKP berlangsung ni bukan sedebuk beli sekaliguss.

Masa mula-mula dapat gambar rumah ni, mesin basuh tu ada kat ruang tamu. Dalam kepala ni banyak kerja aku nk buat ni. Hari pertama masuk rumah tak boleh tidur gaiss pikir cemana nak bagi rumah nampak kemas teratur. Sikit-sikit plan untuk make over ni

Kebanyakan perabot beli dari Shopee & Lazada. Diselitkan sekali details harga kedai Senang korang nk survey nanti.

Sofa ni beli dari Lazada. Kedai berlainan ya. Lampu beli dari shoppe

  • Sofa bed- RM 199 – Lazada
  • bench stool- RM 84- Lazada
  • Frame – RM 70- Next World Deco
  • Bantal cloud – RM 25

Tempat favourite sebab suka makan! Haha. Karpet tu bawak dari rumah lama .

  • Lampu nordic- RM 74 – Lazada
  • Frame – RM 70 – Next Wall Deco II
  • Meja makan kerusi- Tuan rumah punya
  • Tikar getah – RM 115 -shoppe
  • Stool untuk pokok pisang- RM 35 -Shoppe

Daun-daun berjurai ni beli kat Ikea . Memang bawak dari rumah lama kami di Pasir Gudang.

Yes inilah ruang yang dicipta. Ruang untuk anak2 buat kerja sekolah. Dan ruang untuk suami bekerja dari rumah

  • Partition dari kedai karpet – RM 150
  • Meja – RM 50
  • Alas hitam putih – RM 4.90 – ikea
  • Kerusi – dari tuan rumah

Belakangnya kita susun barang2 keperluan dapur dan mesin basuh. Rak ikea hylis- RM 59

  • Kitchen mat 2 set – RM 36- shoppe

  • Kabinet Tv – RM 165- Shoppe
  • Frame – RM 50 – Next Wall Deco II

Ok ini sangat penting di panggil DROP POINT . Tempt letak kunci . So senang tak payah risau masalah kunci hilang ke hape. Tempat dah disediakan. Sila letak dengan bahagia. Jangan lempar. Pasu tu aku pakai botol sabun mandi dari watson je. Daun monstera beli dari shoppe harga RM 2 tak silap Chest drawer 4 tier – RM 174 -Lazada. Pasang sendiri yang chest drawer ni.

Ok ni dalam kita susun tabung, Al-Quran . Handsanitizer pun letak kat situ.

  • Letak kasut sekolah anak.

Alhamdulillah tercapai dah impian. Cukuplah untuk sedap mata memandang.

Ok last sekali kalau nak deko muka & rawat muka bagi lagi cun meletupps cantik menarik kau memang debom boleh dapatkan Meeracle dari saya taw! Tiberrrr

Semoga bermanfaat

Semoga memberi sedikit inspirasi untuk kawan-kawan dekor ruang tamu masing-masing juga.

Ps : Rumah sewa pun boleh deco juga Gambar last sekali wajib tengok.True, Siti Mariam Kamsan.Bukan pakar deco

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Majalah Perdana

Continue Reading
Advertisement

Trending