Connect with us

IKTIBAR

seorang hafiz dijemput Allah selepas berbuka puasa arafah

Published

on

Subhanallah, jasad seorang hafiz terpelihara walaupun diremp0h dan dise ret l0ri

WAHYUDA IBNU IHSAN, mahasiswa baru STIBA berasal dari Kolaka Utara, beliau penghafal Al-Qur’an 3o Juztelah diemput Allah dengan selepas berbuka puasa sunat Arafah akibat kem@langan jalan raya dengan sebuah lori sampah premis pusat Wahdah Islamiyah.

Beliau dil@nggar lori sampah yang bergerak laju dan terseret beberapa meter. Namun ternyata Allah memelihara jasadnya mungkin kerana di dadanya tersimpan kalamullah yang mulia. Keajaiban disaksikan oleh orang sekeliling di mana jasadnya tidak hancur.

Dan paling menakjubkan bila topi keledarnya dibuka… Subhanallah, mukanya tiada langsung terceder@ melainkan sedikit keceder@aan di pipinya. Pada saat helmetnya dibuka, almarhum kelihatan tersenyum, tenang dan tiada tanda-tanda kesakitan yang ditanggungnya akibat kemalangan teruk tersebut.

Bukan itu sahaja yang mengejutkan ramai orang, beliau bahkan telah siap menyediakan kain kaf@n yang dibawa bersamanya yang disimpan di dalam beg pakaiannya.

Allahu, sewaktu kebanyakan manusia selalu lalai mengingatkan m@ti dan mempersiapkan diri menghadapinya, beliau sudah menghidu bau malaikat m@ut yang mengekorinya saban waktu.

Semoga Allah mengurniakanmu Husnul kh@timah wahai sang hufaz.

Sumber; Berbagai Sumber via myinfomaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Majalah Perdana

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending