Connect with us

ISU SEMASA

Permaisuri Agong turun kereta bantu pengiring cedera kem4langan

Published

on

Permaisuri Agong turun kereta bantu pengiring cedera kem4langan

Keperibadian yang sangat dekat di hati rakyat sememangnya tidak dapat disangkal lagi dalam diri Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

Mesra dan sangat ramah dengan sesiapa sahaja yang bertemu dengannya menyebabkan baginda disenangi serta disayangi para rakyat jelata.

Pengiring baginda kem4l4ngan

Petang tadi, baginda telah berada di Terengganu atas urusan rasmi dan kenderaan yang dinaiki telah diiringi oleh pengawai pengiring. Perkara tersebut bukanlah sesuatu yang asing kerana ia termaktub dalam protokol diraja.

Namun begitu, tanpa dijangka, salah seorang pengiring baginda yang menaiki motosikal telah mengalami keml4ngan dan terj4tuh ke dalam longkang di tepi jalan.

Tunku nampak risau

Bimbang dengan kondisi petugas tersebut, baginda telah mencemar duli turun melihat keadaan mngsa yang mengalami kecedraan di bahagian badan.

Menerusi foto yang diambil, jelas di wajah baginda kerisauan apabila melihat pengiring kenderaannya dalam kes4kitan akibat kemlangan tersebut.

Raja berjiwa rakyat

Foto yang dikongsi oleh seorang pengguna media sosial di laman Facebook Info Kemalangan dan Bencana ini telah mendapat perhatian warganet. Mereka telah meninggalkan komen memuji tindakan baginda serta medoakan agar mngsa kem4langan segera sembuh.

Semoga segera sembuh

Sumber : Info Kemlangan dan Bencana, Rose Mawar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Majalah Perdana

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending