Connect with us

INSPIRASI

Membaca Al-quran Sebelum keluar Cari Rezeki, Abam FoodPanda Ini JAdi PErhatiwan Netizen

Published

on

Baca Al-Quran Awal Pagi, Abam Foodpanda Masuk Masjid Sebelum keluar Cari Rezeki

Mencari rezeki merupakan salah satu tuntutan ibadah yang harus dilakukan. Setiap insan yang sudah matang dan berkepentingan dalam mencari sumber pendapatan udah tentu bersungguh-sungguh untuk mencari rezeki.

Namun begitu, dalam kegigihan mencari sesuap nasi, amal ibadah kepada Maha Pencipta janganlah dilupakan kerana Dialah yang memberikan rezeki kepada semua hambanya.

Tekun baca al-Quran

Menerusi perkongsian daripada laman Facebook sebuah restoran nasi ayam terkenal, mereka telah berkongsi satu foto menarik apabila seorang penghantar makanan dari syarikan Foodpanda telah pergi ke masjid bagi membaca al-Quran.

Menerusi sumber lagi, lelaki tersebut dilihat khusyuk membaca al-Quran seorang diri diawal pagi iaitu kira-kira jam 8.30 pagi di sebuah masjid sekitar Selangor.

Muat naik tersebut tular di laman Facebook sumber ekoran daripada perkongsian semula netizen yang kagum dengan tindakan murni pekerja Foodpanda tersebut.

Sehubungan dengan itu, dapat kita pelajari disini bahawa, segigih mana kita bekerja, tanggungjawab sebagai seorang hamba kepada Penciptanya hendaklah dilunaskan. Hal ini kerana amal ibadah adalah bekalan kita di alam akhirat kelak.

Sumber: Chicken Royale

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Majalah Perdana

Continue Reading
Advertisement

Trending