Connect with us

GLOBAL

Melepaskan Anjing Garang KEpada Muslim Yang Sedang Solat Namun Anjing Tersebut Tunduk Selepas Kalimah Syahadah Dibaca

Published

on

Anj!ng G4rang Tak Berani G!git Muslim Sedang Solat, Tunduk Lepas Kalimah Syahadah Dibaca

Baru-baru ini, tular sebuah video memaparkan seekor anj!ng cuba meny3rang dua orang Muslim, iaitu seorang lelaki dan kanak-kanak, yang sedang menunaikan solat di tepi jalan. Didakwa, anj!ng tersebut adalah milik seorang lelaki, yang sengaja dilepaskan dengan tujuan mahu mengg4nggu dua orang Muslim yang sedang solat itu.

Lepaskan anj!ng ke arah Muslim sedang solat

Namun, dapat diperhatikan di dalam video tersebut, awalnya anj!ng itu berlari dengan aggr3sif, seakan-akan mahu meny3rang dua orang Muslim tersebut, sambil diperhatikan pemiliknya.

Tetap teruskan solat dalam ket4kutaN

Dua orang Muslim tersebut mula kelihatan t4kut anj!ng itu mahu meny3rang, akan tetapi mereka berdua tetap meneruskan solat sehingga selesai. Memeranjatkan, ketika di rakaat terakhir semasa dua orang Muslim berkenaan mengucapkan syahadah, anj!ng g4rang itu dilihat tenang dan tunduk ke arah mereka.

Tunduk tidak berani nak g!git

Melihat anj!ng tunduk kepada mereka, salah seorang daripada Muslim itu mengangkat jari telunjuk ke atas mengucapkan syukur kepada Allah. Subhanallah! Sesungguhnya segala yang ada di bumi dan sekalian alam adalah milik Allah.

Sumber : Facebook

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Majalah Perdana

Continue Reading
Advertisement

Trending