Connect with us

IKTIBAR

Isteri diberhentikan kerja kerana jaga suami di hospital, anak2 terbiar kelaparan, harap ihsan pelawat

Published

on

Isteri diberhentikan kerja kerana jaga suami di hospital, anak2 terbiar kelaparan, harap ihsan pelawat…

Bismillah- Dgn Nama Allah Yang Maha Pemurah lg Maha Penyayang…

Detik 1.30 pg di hospital Temerloh. Tatkala menjaga ayah di sini, terlihat seorang wanita yg dah 4, 5 kali masuk ke Wad Kenanga 8 dlm keadaan termengah2. Tatkala beliau melintas di hadapan, saya ajak duduk rehat sebentar .. ketika berbual-bual kosong, terluncurlah kisah p1lu beliau.

Beliau menjaga suami yang disahkan k@nser usus & hati di hospital ini.. Turut dibawa bersama ialah 2 orang anak kecil berusia 6 dan 8 tahun.. Beliau tidak pulang ke rumah semenjak suaminya ditempatkan di sini kerana tiada kenderaan & duit utk ulang alik.

Beliau juga telah diberhentikan kerja sebagai cleaner lantaran lama bercuti menjaga suami.. Anak-anak kecil tersebut ditinggalkan di lobi ketika beliau naik merawat suami. Waktu malam, anak2 itu tidur di lobi bersendirian.. patutlah si ibu termengah-mengah ..

Rupa-rupanya, terkejar2 menjenguk keperluan sang suami & terburu-buru turun kerana risaukan anak-anak kecilnya. Allahu, besar ujian mereka.. makan minum anak-anakpun di atas ehsan pelawat2 hospital.. Ya Allah, besar sungguh ujian ini kepadanya…

Sekarang beliau memikirkan kos hospital Temerloh yang perlu dilangsaikan terlebih dahulu kerana suami beliau dijangka akan dibawa ke hospital Selayang pada 20/8/2109 ini.. Saya panjangkan kisah ini di sini kepada semua, jika ada yang sudi membantu beliau.

Anda tahu kenapa Tuhan pilih anda membaca posting ni? Ini bukan suatu kebetulan… Der1ta makcik ini juga merupakan ujian kepada kita… Mungkin anda adalah insan yang dipillih Allah untuk meringankan beban makcik ni…. Insya Allah mari kita sama membantu…

No akaun yg lain :

Jamaluddin bin Uyub(suami/pesakit)

  • BUMIPUTRA COMMERCE BANK (0714-0138452-52-7)
  • TABUNG HAJI (110401000214741)

Sarina binti Endut (isteri)

  • RHB BANk (1-56044-0009855-7)
  • TABUNG HAJI (110401000262793)

kredit; Nis Z. Abidin via islamikmedia

Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Majalah Perdana

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending