Connect with us

INSPIRASI

Gara-gara Ingin Membezakan Mat Kilau Dengan M D Kilau, Cikgu Ni Meraih Perhatian Ramai

Published

on

Sampai Macamni Nak Bagi Anak Murid Faham, Rakaman Dari Cikgu Ini Raih 16 Ribv Tontonan Nak Bezakan Mat Kilau Dengan M D Kilau

Mungkin ramai pelajar beranggapan Sejarah adalah mata pelajaran yang agak memb0sankan dan svkar dikuasal kerana melibatkan banyak pembacaan dan penghafalan secara berterusan.

Ramai pelajar yang tidak meminati mata pelajaran Sejarah kerana ia melibatkan pemahaman dan penghafalan nama-nama khusus yang asing bagi mereka dan jalan cerita yang kadangkala agak rvmit.

Dengan menggunakan kaedah pembelajaran kreatlf dan menarik, ia bukan sahaja dapat memudahkan pemahaman pelajar malah menambah ilmu pengetahuan mereka terhadap pelbagai mata pelajaran dengan tidak hanya bertujuan untuk menghadapi peperlksaan semata-mata.

Seperti yang tular baru2 ini seorang guru mengajar sejarah dan subjek yang diketengahkan ialah siapa Mat Kilau Dan M. Daud Kilau.

Melalui nyanyian, ia bukan sahaja dapat mengukuhkan daya ingatan mereka terhadap jalan cerita sesuatu kejadian yang berlaku pada zaman lampau malah turut menjadikan proses pembelajaran itu menghiburkan.

Antara Komen Dari Orang Ramai

Sekolah rendah boleh la buat mcm ni..Cuba buat sekolah menengah..mmg idoknya la nk buat..hahaha.

Haiyaaa…adk2 m daud kilau dan mat kilau dua insan berbeza nasib dpt ckg yg pandai terjemahkan dgn cara yg betul..huhhuhu..napalah zaman sy xde ckg mcm ni mst A subject sejarah..huhuhuu.

Sedap suara cikgu nyanyi.. mesti murid2 tak b0san kelas cikgu ni.

Tahniah…cikgu perlu maln peranan . atau.best actress.

Sumber : OMAdmin/Hussainibrahim via onlinemalaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!Majalah Perdana

Continue Reading
Advertisement

Trending