Connect with us

ISU SEMASA

Dua c3dera, seorang masih tertimbus runtu han konkrit di LRT Gombak

Published

on

Dua cedera, seorang masih tertimbus runtuhan konkrit di LRT Gombak

KUALA LUMPUR: Sebuah bangunan pembinaan di Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Putra Terminal Gombak, Jalan Taman Melati mengalami runtu han konkrit pada awal pagi, Khamis.

Dua daripada m4ngsa telah dihantar ke hospital, manakala seorang m4ngsa lelaki dari Indonesia didapati masih terperangkap di bawah runtuhan. – Gambar JBPM

Kejadian tersebut turut menyebabkan tiga orang m4ngsa dihemp4p runtuhan.

Menurut Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Kuala Lumpur panggilan kecemasan diterima pada 1.13 pagi.

Foto JBPM

“Seramai 46 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Wangsa Maju dan Gombak Selatan yang turut disertai Polis Diraja Malaysia (PDRM), Angkatan Pertahan Awam Malaysia (APAM), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) serta Dewan Badan Raya Kuala Lumpur (DBKL) bergegas ke lokasi kejadian.

“Setiba di lokasi, bomba mendapati run tuhan konkrit di sebuah bangunan dalam pembinaan dianggarkan berkeluasan 2,500 kaki persegi.

“Terdapat tiga orang m4ngsa terlibat, dua daripadanya telah berjaya dikeluarkan dan dihantar ke hospital manakala seorang lagi warga Indonesia masih terper4ngkap,” katanya dalam satu kenyataan, pada Khamis.

Mengulas lanjut, pihak bomba menggunakan khidmat anjing pengesan K9 bagi mengesan sekiranya masih terdapat m4ngsa tertim bus di bawah run tuhan.

Ketika ini, kerja-kerja mengalihkan run tuhan dan operasi mencari dan menyelamat masih sedang dijalankan.

Sumber: astro awani

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Majalah Perdana

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending