Cara Membuat Jeruk Mangga Rangup Dan Sedap.

Tambah Aiskrim Soda, Rahsia Buat Jeruk Mangga Yang Rangup Krup Krap

Bagi peminat asam, bukan setakat tengok membayangkan saja jeruk mangga asam boi dah boleh buat telan air liur.

Jika di rumah ada tanam pokok mangga dan berbuah lebat ini mungkin boleh jadi idea untuk hidangan. Selain itu boleh juga buat bisnes dan sekarang jualan jeruk mangga asam boi memang laris!

Tapi syaratnya jeruk mangga asam boi ini kenalah sedap dan ranggup. Macam mana nak hasilkan jeruk mangga asam boi yang ranggupnya krup krap? Boleh cuba perkongsian resipi Sham Sabri ini.

Cara buat jeruk mangga asam boi krup krap. Ada tak hantu atau peminat jeruk mangga asam boi macam sis? Sis nk share resepi.. Sukatan ikut sesedap rasa uolls ya.

Bahan-bahan:

  • 2 biji mangga
  • 5 – 6 biji cili api ( boleh dikurang/ ditambah)
  • 3 – 4 sudu makan gula pasir
  • 5 biji asam boi
  • 1/4 cawan ais krim soda ( nak letak lebih pun boleh)

Penyediaan

  1. Kupas mangga, potong atau hiris memanjang, basuh dan toskan.
  2. Masukkan ke dalam balang lalu campurkan semua bahan-bahan lain – gula, cili api, asam boi, dan ais krim soda.
  3. Simpan dalam peti ais semalaman sebelum makan. Hasilnya jeruk mangga yang ranggup gitu. Selamat mencuba.

Sumber: Sham Sabri via vanillakismis

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Majalah Perdana

Artikel Pilihan



About MajalahPerdana 938 Articles
Portal info perdana Malaysia dengan info gaya hidup lit, cerita viral terbaru, trend , masalah agama, rangkuman kehidupan