Connect with us

ISU SEMASA

Bakti akhir beri makan kucing, sebelum menghmbus nafas terakhir.

Published

on

Bakti akhir beri makan kucing, sebelum menghmbus nafas terakhir.

Dari Dia kita datang, dari Dia kita kembali. Begitulah perumpamaan yang paling sesuai untuk setiap individu di muka bumi ini. Yang hidup pasti akan dijemput Ilahi.

Kmalangan selepas ceder4 p4rah.

Pagi tadi, seorang lelaki yang dikenali sebagai Nasrul Mohamed telah memuat naik satu status mengenai anak saudaranya yang baru sahaja mennggal dunia disebabkan kmalangan.

Mngsa yang dikenali sebagai Ahmad Razin Sapri telah menghmbuskan nafasnya yang terakhir pada pukul 3.oo pagi tadi. Nasrul Mohamed menceritakan kisah kebaikan arwh sebelum mnggal.

Gemar bagi kucing terbiar makan

Menyingkap sedikit mengenai kehidupan Razin, dia dan bapanya setiap hari telah memberi makan kepada kucing terbiar di Bachok tidak kira waktu pagi atau pun petang.

Namun begitu, pada hari kemalangan, Razin meminta izin untuk pergi berseorangan bagi memberi makan kucing-kucing itu. Malang tidak berbau, dia telah terlibat dalam kmalngan dan cdera prah di bahagian kepala, kaki dan tangan.

Muat naik status tentang ajal

Menerusi laman sosial milik mangsa, status yang dimuat naik juga seolah-olah petanda bahawa dia menyedari kematian semakin menghampirinya.

Trb4bas semasa mahu bagi kucing makan

Penuntut Maahad Yaakubiah Nipah, Bachok, Kelantan ini bercita-cita ingin melanjutkan pengajian ke Universiti Al-Azhar Mesir tidak perna lupa memberi makan kepada kucing-kucing sehingga apabila dia datang ke kawasan tersebut, haiwan itu terus menghampirinya.

Amalan baik tersebut telah menjadi amalan terakhirnya apabila dia trb4bas semasa ingin memberi kucing makan sebelum ke sekolah.

Semoga ahli keluarga tabah

Menerusi ruangan komen Nasrul Mohammed, ramai pelayar internet berasa simpati diatas kehilangan anak saudaranya. Mereka turut mendoakan agar insan baik itu ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman.

Semoga arwah dicucuri rahmat

Pasti kucing2 itu merindui arwah

Sumber : Nasrul Mohammed via oh my media

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Majalah Perdana

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending