Connect with us

AGAMA

Akibat Sering Beri Kucing Makan Dan Minta Doa Dari Kucing Sesuatu Keajaiban Berlaku Dalam Hidup

Published

on

Akibat Sering Beri Kucing Makan Dan Minta Doa Dari Kucing Sesuatu Keajaiban Berlaku Dalam Hidup

Aku selalu bg makan & minta kucing doakan aku. Akibatnya, 5 hari berturut² keajaiban berlaku dlm hidup aku.  Sedar atau tidak,rezeki yang kita perolehi itu sebenarnya ada juga hak oranglain. Islam mengajarkan kita agar berkongsi rezeki dengan orang dan makhluk lain. Hal ini disebabkan berkongsi rezeki adalah suatu amalan yang mulia di sisi Allah.
Jika seseorang itu sayang akan hartanya, maka sedekahkanlah harta yang diperolehinya. Mengikut akal fikiran logik,apabila kita memberi,maka rezeki kita akan berkurang. Tetapi sebenarnya harta itu tidak pernah berkurang,tetapi bertambah. Ini janji Allah. Harta itu juga akan kekal di akhirat kelak. Oleh sebab itu, jika terlalu sayangkan harta,sedekahlah harta itu agar harta itu turut bersama kita di akhirat kelak.

Seorang pengguna Twitter, Shahiza Achikk berkongsi pengalamannya mendapat rezeki tak dijangka dengan memberi makanan kepada kucing jalanan. Berikut adalah berkongsiannya.

Minta doa si kucing

Setiap kali memberi kucing makan, Sha akan meminta kucing tersebut mendoakannya. Dia turut berkongsi cara yang praktikal dan kemas untuk memastikan makanan kucing tidak lemau berbanding disimpan di dalam bungkusan makanan asal. Pernah terfikir tak rezeki yang dapat hari ini mungkin doa daripada seekor kucing jalanan yang telah kau bagi sedikit makanan padanya 4 hari lepas? A thread….

Sebelum ni aku tak ambil kisah sgt dgn bagi kucing tepi jalan makan ni tapi dlm 2 minggu lepas aku start beli whiskers letak dlm botol lps tu nampak kucing dkt mana-mana aku akan bagi. Whiskers botol kecik tu aku bawa ke mana saja. Dan botol besar aku letak dlm kereta. Tiap kali aku bagi kucing-kucing makan akan cakap dkt dorang. “Doakan aku murah rezeki, dipermudahkan urusan dunia akhirat dan dipermudahkan urusan bahagiakan mak ayah aku”

At the same time aku tgh survive cari kerja sbb tengah jobless. Alhamdulillah lps dari tu aku dpt 5 interview (Direct 5 hari tanpa skip). Yg paling aku tak expect daripada 5 interview tu aku dpt kerja daripada 2 company (tengah dilema nak pilih). Alhamdulillah Allah permudahkan urusan rezeki aku. Dlm masa yg sama kalau ada masa lapang jgn lupa solat sunat dhuha. Even 2 rakaat pun dah cukup. Plus tiap malam lps solat maghrib aku akan baca surah al-waqiah. It’s really work gais.

Based on my experienced aku pernah tercicir duit dkt airport on the way nak ke Sabah. Lps beberapa hari Allah gantikan dgn nilai 2 kali ganda dari duit yg tercicir tu. Time tu aku ckp dlm hati “ tak apalah bukan rezeki dan halalkan dkt org yg jumpa duit tu” Kadang-kadang Allah tak bagi waktu kita minta tapi Dia bagi bila tiba waktu yg sesuai. Allah bantu kita dlm diam. Jgn berhenti bedoa. Alhamdulillah ats nikmat yg Allah dah bagi yg kadang-kadang kita tak perasan pun nikmat tu.

As a conclusion jangan berhenti berbuat baik, pada siapapun pada apapun sebab kita tak tahu kebaikan apa yang akan kembali kepada kita. Sentiasa positif dan jgn persoalkan kerja Tuhan. “Yang Maha Esa sentaisa tahu apa yg terbaik utk hambaNya” In addition. Ada yg share better beli makanan kucing yg jenis wet sbb yg jenis whiskers tu byk pewarna tak elok utk kucing. Lps kita tukar yg baru. Thank you for sharing

Semoga info ini memberi manfaat kepada kita semua. Jangan lupa komen dan share kisah ini untuk berkongsian manfaat bersama orang lain. Terima kasih.

Sumber: SLviral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Majalah Perdana

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending