Suami Sanggup OT Siang Malam Kumpul Duit Kerana Isteri ‘Demand’ Bersalin Hospital Swasta Dengan Kos 10K

lsteri ‘Demand’ Nak BersaIin Kat HospitaI Swasta, Suami Kerja OT Siang Malam Kumpul 10K

BersaIin di h0spital kerajaan atau swasta?

Pasti itu dilema yang acapkali bermain di fikiran para isteri khususnya yang bakal meIahirkan anak.

Mendekati hari-hari untuk meIahirkan cahaya mata, pasti si ibu akan memikirkan bagaimanalah proses Iahirnya si anak itu nanti? bagaimanakan layanan dan servis yang diterima? adakah selesa bilik yang disediakan? dan bermacam lagi persoalan yang bermain di benak fikiran.

Justeru ramai yang memilih untuk meIahirkan anak di h0spital swasta meskipun terpaksa mengeluarkan belanja yang lebih.

Seperti yang dikongsikan Mohd Hilmi di faceb0oknya, kisah sepasang suami isteri, dimana si isteri ‘demand’ nak Iahirkan anak di h0spital swasta sehingga si suami terpaksa bekerja OT siang malam, kumpul RM10K.

“Ada encik, saya mmg ada bawa cash RM10,000 ni. OT siang malam ni encik nak kumpul duit ni”

RM10,000 yang dibawa tak cukup, muka suami berubah sebab itu je duit yang dia ada

Muka si suami berubah bila dimaklumkan yang RM10,000 merupakan bayaran perkhidmatan yang paling minimum, dan caj tersebut mungkin boleh meningkat bergantung kepada kes.

Duit tak cukup tapi suami tetap suruh proceed sebab isteri memang nak bersaIin di hospitaI swasta tapi…

Hilmi kata dia dah cuba nasihat lelaki tersebut untuk bawa isterinya bersaIin di h0spital kerajaan sekiranya duit tidak mencukupi.

Namun suami tetap berkeras untuk isterinya bersaIin di h0spital tersebut meski tahu bayaran yang bakal dijelaskan selepas isterinya bersaIin nanti.

Malah Hilmi sempat menasihati para isteri di luar sana supaya agar tidak terlalu mengikut trend bersaIin di h0spital yang ‘gah’ sekiranya tidak berkemampuan.

Ini kelengkapan yang ada di h0spital swasta menerusi perkongsian Hilmi :

Delivery Suite/Lab0ur Room untuk normal delivery.

*Complete with sofa, cupboard, attached bathroom, free WIFI & TV with Astro channels.

Single Room

  • *6 complimentary meals per day (3 mains, 3 snacks).
  • *Complete with sofa, cupboard, fridge, attached bathroom, free WIFI & TV with Astro channels.

So fikir-fikirkan lah yer!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Majalah Perdana

Sumber : LobakMerah via MT

Artikel Pilihan



About MajalahPerdana 978 Articles
Portal info perdana Malaysia dengan info gaya hidup lit, cerita viral terbaru, trend , masalah agama, rangkuman kehidupan