“Sentiasa Dimurahkan Rezeki Walaupun Tak KErja” Inilah Berkat Tak PErnah Tinggal Solat

Berkat Tak Pernah Tinggal Solat, Wanita Ini Terus Dimurahkan Rezeki Walaupun Tak Kerja & Mampu Bagi Duit Pada Emak

Solat itu adalah tiang agama. Tidak kira walau kita berada di mana atau dalam apa situasi suruhan yang satu ini jangan sesekali ditinggalkan. Malah banyak manfaat kita perolehi dengan mengerjakan solat lima waktu sehari.

Bukan sahaja hidup diberkati, rezeki juga insya-Allah makin bertambah dan segala urusan juga akan dipermudahkan.

Seperti perkongsian satu status pengguna laman sosial Facebook, Muhammad Faisal yang begitu mengkagumi adiknya Dr Nurul Huda yang dari kecil tidak pernah tinggal solat. Walaupun setelah dia berkelana menuntut ilmu di perantauan.

Malah berkat menunaikan kewajipan Allah ini juga dia tidak pernah melihat adiknya berada dalam kesusahan. Malah sentiasa cemerlang dalam pelajarannya.

Dia juga tidak pernah meminta duit dari keluarga walaupun ketika itu masih belum ada pekerjaan. Bukan itu saja, dia juga turut mampu membiayai perbelanjaan ibu bapanya biarpun masih belum bekerja dengan membelikan sebiji kereta untuk kegunaan.

Menjadikan adiknya itu sebagai mentor, dia turut memberitahu siapa yang menjaga hubungan dengan Allah dan kedua ibu bapanya, pastinya Allah akan melancarkan kehidupan seharian mereka.

Dari kecil tak pernah tinggal solat

Ni pic sy ambik curi2..sy nk share ape yg sy nmpk dr mata kasar sy slama sy hidup bsama adk sy….salah satu rahsia My Sis ni..hubungan dia dgn Allah..dr dia kecil smpai besar solat dia xpnh tnggal mlainkn uzur sj..bila sy tiba d bumi euro pd thn 2013 ataw 2014..frst time sy visit dia..sy pnh tgk dia solat d dlm bus,fitting room n Al-Quran sentiasa d tgn dia..klaw nk taw bkn sng nk jd seowg Doktor..

Tak pernah minta duit keluarga, malah kumpul duit dari tingkatan lima dan bagi pula pada emak
My sis bmula dr UPSR 5A,PMR 9A n SPM Straight A (10A)…lepas tu sambg d Asasi MSU nk fight utk biasiswa under Mara dpt pointer 3.8 bru layak p poland tp result dia hmpir 4 full. under biasiswa Mara..smpai poland 6 tahun kena bjuang lagi d tmpt org..result dia sbnrnya cemerlang d poland..sy taw last minit..yg paling best slama dia dok asrama penuh dia xpnh minta duit dr family dia..btl2 harap duit biasiswa oleh kjaan n program pelajar cemerlang..smpai form 5..duit dia kumpul tu..dia bg dkt my mom..

Tak pernah nampak dia rasa susah. Malah ketika masih belum bekerja, masih boleh beri duit pada emak ayah
sy xpnh tgk dia trasa ssh..sy nmpk urusan dia mcm lancar je mcm dpmudahkn sgala urusan..cool n rilex..walaupun psaingan dia kuat n byk..smpai ke ari ni..msh xbkerja lagi..msh boleh lagi sponsor my mum n xpnh lupa kpd family..elaun dr biasiswa dia mcm lbh cukup mcm berkat rezeki dia..My sis dh travel hmpir 15 negara sy rasa..tnpa minta dr duit ibubapa dia..pd diri dia handbeg paling mahal sy rasa xsmpai rm 100..balik malaysia dia dh ada title sbgai doktor dh..masa depan yg cerah cuma nk beli kete kancil n sbuah rumah kpd my mom utk pmulaan..

Nampak dia begitu menjaga hubungan dengan Allah dan kedua ibu bapanya. Jika kita menjaga hubungan dengan Allah, pasti Allah akan melancarkan perjalanan kehidupannya seharian

sy nmpk dia cuma jaga hubugan dia dgn Allah n Kdua ibubpa dia…sape yg mjga hubungan dia dgn Allah pasti Allah akan mlancarkn khidupan dia sharian..klaw org tnya sape mentor sy smpai ke ari ni..org tu xjauh..adk sy sndri..Dr Nurul Huda..sy pnh d tegur n d nasihat oleh dia..walaupun abg..sy mnerima bnda yg baik dr dia…sy harap d dunia lbh mcabar ni..adk2 sy d pelihara oleh sgala musibah n dlancarkn sgala urusan mreka

Sumber : Muhammad Faisal via kashoorga

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Majalah Perdana

About MajalahPerdana 750 Articles
Portal info perdana Malaysia dengan info gaya hidup lit, cerita viral terbaru, trend , masalah agama, rangkuman kehidupan